Importanța servisării la timp a mașinii

Din momentul în care ți-ai cumpărat o mașină fie ea diesel sau benzinară, nouă sau second hand trebuie sa îți notezi în calendarul anual schimbul de filtre și ulei, asta în funcție și de câți kilometri parcurgi anual cu ea. Recomandarea specialiștilor este schimbul de filtre și ulei la fiecare 15000-20000 kilometri parcurși.

Motoarele clasice sunt alcătuite din multe piese în mișcare, iar aceste piese trebuie lubrifiate corespunzător pentru a evita deteriorarea. Uleiul din motor asigură această funcție vitală. În timp, uleiul respectiv se descompune și se contaminează cu praf, murdărie și resturi de la motor, precum și de la mediu. Când se întâmplă acest lucru, uleiul nu-și poate face treaba în mod corespunzător.

Importanta servisarii la timp a masinii
Importanta servisarii la timp a masinii

Ținând cont că costul mediu al unui schimb de ulei (ulei, filtru de ulei, filtru carburant) este de aproximativ 300 Ron/an, riscul la care se supune orice șofer, prin amânarea sau chiar ignorarea acestui acestui schimb, este complet inutil. Beneficiile aduse atât portofelului cât și pentru bunăstarea vehicolului sunt

clare, tocmai pentru care experții din domeniile auto prezintă principalele motive pentru care trebuie să schimbi uleiul si filtrele la timpul corespunzător:

  • Menține lubrifierea motorului. Imaginați-vă toate piesele în mișcare, pistoanele, supapele și alte părți ale motorului care se mișcă la viteze mari sub capota unei mașini. Aceste componente prin frecare creează căldură și pun un stres considerabil asupra motorului daca lubrifierea nu se face corespunzător drept pentru care ajungem la al doilea motiv

  • Răcește componentele motorului. După cum spuneam părțile în mișcare care nu au o lubrifiere adecvată creează frecare, ceea ce la rândul său creează căldură. Menținerea unor cantități de ulei curate și suficiente este soluția perfectă pentru a preveni prea multe fricțiuni și supraîncălzirea motorului.

  • Îndepărtează particulele de uzură a motorului și nămol. În timp, murdăria poate provoca coroziunea și poate reduce durata de viață a unui motor. De asemenea, pe măsură ce timpul trece, uleiul se descompune și se transformă în „nămol”. Schimbările de rutină ale uleiului și ale filtrelor ajută la îndepărtarea particulelor și a nămolului și mențin motoarele în condiții bune de funcționare.

  • Îmbunătățește consumul. Ungerea slabă a motorului poate duce la un consum crescut de combustibil, deci asigurați-vă că există suficient ulei curat în motor.

  • Prelungește viața vehicolului. Servisarea regulata a vehicolului duce la o viață mult mai lungă a lui, astfel că in momentul în care vei vrea să schimbi mașina cu una mai nouă prețul care îl vei putea cere pe ea va fi unul mai ridicat decat pentru o mașină întreținută prost.

    Prelungeste viata vehicolului
    Prelungeste viata vehicolului

La fel cum oamenii au nevoie de apa pentru a trai, la fel si mașinile au nevoie de ulei pentru a putea funcționa la parametrii normali. Recomandăm tuturor clienților noștri să apeleze la un service autorizat pentru schimbarea filtrelor de importanță pentru mașina lor. În funcție de vârsta mașinii service-urile autorizate îți pot recomanda tipul de ulei corespunzător mașinii dumneavoastră cu o vâscozitate adecvată și filtrele de cea mai bună calitate. Unele marci de autovehicole au in cartea tehnică uleiul pe care ei îl consideră cel mai potrivit. Nu orice ulei se potrivește la orice mașină, un ulei cu vâscozitate mai mare poate fi dăunator unui autovehicol mai nou și același lucru se poate spune și în caz contrar. Un ulei mai puțin vâscos poate fi consumat mult mai repede de către motorul unui autovehicol mai batrân. Trebuie avut în vedere multe aspecte când vine vorba de schimbarea uleiului si a filtrelor. Dacă însă dorești să faci toate operațiunile singur noi vă așteptam pe site-ul www.popasauto.ro cu orice