Cum să caut în multitudinea de filtre pe cel care se potriveşte cel mai bine maşinii mele?

Cumpărând un filtru SPIN-ON pentru maşina personală, trebuie să fim în primul rând atenţi la dimensiunile filetului. In acest sens expertii nostrii in piese auto va stau la dispozitie

La aceste filtre întâlnim atât filete metrice cât şi în ţoli unde diferenţele de diametru şi de pas al filetului sunt uneori atât de mici, încât ele se pot distinge numai printr-un control corespunzător sau măsurându-le cu şublerul. De obicei informaţiile privind filetul sunt ataşate pe filtru, pe ambalaj şi în catalogul producătorului. Merită deci să verificăm dacă filtrul are filetul căutat.

Una din cele mai des întâlnite greşeli reprezintă dimensiunea necoresunzătoare a filetului în filtrul folosit.

Uneori diferenţele între dimensiunile filetelor sunt atât de mici încât permit înşurubarea filtrului.

Filetul însă nu este ajustat, spiralele nu aderează reciproc pe suprafaţa necesară transmisiei sarcinilor şi etanşării legăturii prin filet, ceea ce periclitează cu pătrundereauleiul ui necurăţat în motor. Tensiunile de oboseală existente în timpul funcţionării motorului pot produce deformaţii ale spirelelor sau smulgerea lor pe fragmentele care se suprapun reciproc. Aceasta determină deteriorarea filetului atât al filtrului cât şi al ştuţului în motor iar ca urmare dezetanşarea garniturii filtrului ataşat la motor şi scurgerea uleiului, iar uneori chiar  căderea filtrului.

În consecinţă poate avea loc o avarie gravă a motorului. Dimensiunile filetului nu pot constitui unicul criteriu la alegerea filtrului. Trebuie de asemenea urmăriţii parametrii supapelor by-pass şi de refulare precum şi proprietăţile de filtrare cum sunt absorbţia, tensiunea de lucru sau diamentrul necorespunzător al garniturii.

În genereal, alegerea filtrului „de unu singur” naşte pericolul că motorul nu va fi protejat de filtru în mod corespunzător în timpul exploatării. Este de nepermis ca prin folosirea unor filtre de schimb neverificate, să se genereze pericole de deteriorare a motorului sau să se producă o uzură accelerată a elementelor acestuia.

Popas Auto cu sediul in Alba Iulia, va poate ajuta sa identificati filtrele potrivite pentru masina dvs . Va oferim si o gama larga de accesorii auto , piese auto si piese camioane